PRIČAM TI #26

Jedno od najljepših perioda moga života seže u osnovnu školu.Škola je bila nova,lijepo uređena,s prostranom,predivnom knjižnicom.Svaki svoj slobodan trenutak odlazila sam upravo na to mjesto.Prvi posuđivani romani bili su krimići od pisca R.L. Stinea.”Gutala” sam svaku pročitanu riječ i već tada stvarala ljubav prema knjigama.Moja majka je voljela puno čitati,tako da sam uživala slušati svaku prepričanu priču.Došla je srednja škola.Za mnoge su tada lektire bile čista gnjavaža,ali ja sam imala sasvim drugačije mišljenje o toj temi i s guštom sam odrađivala te zadatke.Nakon srednje škole,došlo je prvo zaposlenje.Na moju sreću,rad je uključivao “druženje” s knjigama…mislim da dalje ne trebam ništa reći. 😀 Godine su prolazile a ja sam na svojim policama brižno skupljala knjige.Tako je i danas.Zbog raznih obaveza,često ne stižem čitati,koliko bih voljela,ali trudim se sve to nadoknaditi.Svoju ljubav prema knjigama pokušavam prenijeti na svoje dijete.Iako ga više zanima nogomet,a manje knjige,sretna sam kad pristane sa mnom pročitati barem jednu priču.

_MG_4861

_MG_4844Svaki predah trebao bi uključivati malo šećerne energije i povratak u stvarnost.Zatim vam je dopušteno “skočiti” među ispisane stranice,biti dio radnje i biti bogatiji za još jedno iskustvo.

_MG_4823

_MG_4818.

_MG_4819

 

 

 

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače 2019. Čitanje naglas razvija vještinu slušanja,obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta.Čitajte djeci naglas gdje god i kad god stignete čime podržavate i nacionalnu kampanju ‘Čitaj mi!’. ❤

Foto: Gracijela Došen

#tom tailor#optika vip#frizerski salon brand

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s